موقع اممي ثوري ثقافي مناهض للامبريالية ومناصر لقضايا الشعوب حول العالم.

DAIŞ’İN SÖZDE KADISI, ANTEP’TE KUŞÇULUK YAPIYOR

289
image_pdf

TC VE DAIŞ’İN İTTİFAKININ BİR DELİLİ DAHA

Adı, Cemal Abdulrahman Allawi. 64 yaşında. Suriye’nin Azaz kenti DAIŞ çeteleri tarafından işgal edildikten sonra, bu kentte 3 yıl boyunca sözde “kadılık” yaptı. Bu 3 yılda yüzlerce kişinin idam emrini verdi; bunların içinde içlerinde 2016 yılında yakılarak infaz edilen iki TC askeri de var.

TANIK İFADESİ DE VAR

Bu çete yıllarca Antep’te yaşadı. 15 haziran 2020’de, birilerinin ihbarıyla “tesadüfen” yakalandı. Sorgusunda, yakalanan kişinin DAIŞ sözde kadısı Cemal Allawi (kod) olduğu tespit edildi. Sorguda, Muhammed Muhammed Ali isimli bir Suriyeli açık tanık olarak şöyle ifade verdi : “Allawi casusuluk, esirler ve muhaliflerin yargılanması konularına bakıyordu. İki TC askeri de ona götürüldü. Yakılma videolarını görünce, (askerlerin) infaz edildiklerini anladım…”

İTİRAF ETMESİNE RAĞMEN SERBEST KALDI

Allawi de ceza almayacağının güvencesini almış olmalı ki, ifadesinde şunları söyledi: “Yabancı mücahitlere para transferi, tamir ve imalat işleri (ifadede neyin tamir ve imal edildiği belirtilmiyor) ve kadılık görevini 6 ay boyunca yaptım.”

Daha öncesinde TC tarafından desteklenen ÖSO çetelerine bağlı Yavuz Selim Birliği’nde komutan yardımcısı gibi üst düzey faaliyet gösteren ve daha sonra DAIŞ çeteleri arasında kadılık yapıp yüzlerce kişinin ölüm emrini veren ve TC askerlerinin yakılması kararını veren bu adam 2 mart 2021’de “Delillerin toplanmış olması ve karartma ihtimalinin bulunmaması, sanığın ailevi ve şahsi mazereti” gerekçesi gösterilerek” konutu terk etmemek şartıyla ve yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi. Bu “tedbirler” öyle uzun sürmedi ve 26 haziran 2021’de bu tedbirler kaldırıldı.

Türk devletinin Ortadoğu’nun istikrarına, halkların özgür yaşamına nasıl yaklaştığının, DAIŞ ve benzeri çetelere nasıl muamele ettiğinin bir örneği daha. Bu çete, şu anda Antep çarşısında kuş satıyor.

image_pdf
قد يعجبك ايضا
اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.