موقع اممي ثوري ثقافي مناهض للامبريالية ومناصر لقضايا الشعوب حول العالم.

İDÖD’ün Başkanı MLSPB Üyesi Fehmi GÖKÇEK

364
image_pdf

FEHMİ GÖKÇEK

1957 yılında Erzincan’da doğdu. Ailesi emekçiydi. Fehmi GÖKÇEK, ailesinin İstanbula taşınmasıyla, yaşamının büyük kısmını burada sürdürdü.

Sultanahmet Meslek Lisesinde okuduğu yıllarda devrimci mücadeleye katıldı. 1974 sonrası ortaya çıkan siyasi arayış döneminde genç kuşak devrimcilerin gençlik önderi Fehmi Gökçek etrafında sevilen, saygı duyulan devrimci tavırdan taviz vermeyen aktif bir militanı devrimci hareketin ilk kurulduğu günlerin genç kahramanlarından oluşan bir kuşağın öncülerindendi.

Fehmi GÖKÇEK, İstanbul Devrimci Ortaöğrenim Derneği’nin İDÖD kuruluşunda yer aldı. İDÖD’ün başkanlığını yaptı. Aynı zamanda İstanbul Yüksek Öğrenim Derneğinin (İYÖD) çalışmalarına aktif bir şekilde katıldı.

1975 yılında Endüstri ve Meslek liselerini kapsayan boykot çalışmalarına önderlik etti. Yine1975 yılında İDÖD’ün yaptığı “Gerici Eğitime Son” kampanyasının örgütlenmesinde önemli görevler aldı.1976 yılında İDÖD ve İYÖD’ün gerçekleştirdiği “Demokratik Eğitim Mitingi” sonrası sivil faşistler ve polislerle girilen çatışmada tutsak düştü.

11 Aralık 1978 MLSPB ve TKP/ML’nin ortak gerçekleştirdiği Toptaşı Cezaevi baskınıyla diğer tutsak yoldaşlarıyla birlikte mücadelenin sıcaklığıyla buluştu. THKP-C/MLSPB‘nin Yazı Kurulu ve İstanbul İl yürütme komitelerinin Üyesi iken 1978 yılında tekrar tutsak düşerek, katledildi.

İşkenceciler, bugün hala tekrarladıkları yalanı söyediler: “Bizde yok!…” Gökçek yoldaş böylece oligarşinin karanlık zindanlarından birinde kaybedildi. Cesedi hiçbir zaman bulunamadı. Kamuoyuna yapılan açıklama ile MLSPB Oligarşi’den akibetini sormuş ve misilleme olarak, MHP İl başkanı Recep Haşatlı ve Mustafa Haşatlı’yı ölümle cezalandırmıştır.

Devrime ve Sosyalizme derin bir inançla bağlı, kararlı bir gerilla olan Fehmi GÖKÇEK, örnek bir devrimciydi. Devrimci Kurtuluş mücadelemizin genç kuşaklarına doğru bir yaşamın temel kriterlerini bıraktı.

image_pdf
قد يعجبك ايضا
اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.