موقع اممي ثوري ثقافي مناهض للامبريالية ومناصر لقضايا الشعوب حول العالم.

Siyonizmin İşbirlikçisi CHP

229
image_pdf

2. paylaşım savaşı sonrası ABD Başkanı Dwight D. Eisenhower “Dünya barışını sağlamak için insandan insana diplomasi şarttır. Bu etkileşimi sağlayan kardeş şehir uygulamalarına inancımız tamdır.” diyerek,  11 Eylül 1956’da yerel yönetimleri “kardeş şehir” ilişkilerini teşvik ve organize etmek amacı ile “Sister Cities International” adlı örgütü kurmuşlardır. Kuruluşundan beri tüm ABD başkanları örgütün onursal başkanlığını yapmaktalar. Aslında olan şey  ABD’nin “yeni sömürgeci” ilişkileri girdiği ülkelerin en ücra köşelerine ve  hücrelerine kadar enjekte etmesiydi.

75 yıldır Filistin topraklarını işgal altında tutan, tehcir uygulayan ve Filistinlilere her gün kan kusturan  işgalci düşman “İsrail’e” karşı Filistin direnişinin başlattığı haklı ve meşru Aksa Tufanı savaşı ile birlikte Katil İsrail’in, Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamlar ve soykırım vahşeti ile “kardeş şehirler”, siyonizmin işbirlikçisi burjuva muhalefet partisi CHP belediyeleri üzerinden gündem oldu.

-KATİL İSRAİL’İN KARDEŞİ CHP BELEDİYELERİ

03. 07. 1996’da imzalanan protokolde İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Akdeniz kıyısına kurulu Tel Aviv-Yafa (Yafo), yaklaşık 450.000’lik nüfusuyla İsrail’in Kudüs’ten sonraki ikinci büyük kentidir.” diyerek, İzmir-Tel Aviv Kardeşliğini web sitesinde ilan etmiş. Filistinlilere ait İşgal altındaki Yafa’yı  (-“Tel Aviv’i”-) sömürgeci varlığın bir kenti olarak kabul etmekle yetinmemiş, Filistin’in Başkenti Kudüs’üde siyonist işgalci varlığın bir kenti olarak nitelemiş. İktidardaki Erdoğan liderliğindeki AKP‘de, burjuva muhalefet partisi CHP ve Belediyeleri de, işgalci İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği suçların ortağıdır.

On binlerce Filistinlinin kanına girmiş katil “İsrail’le”, İzmir-Tel Aviv Kardeşliği dışında, Adana- Beerşeba Kardeşliği, Antalya–Batyam Kardeşliği, Edirne–Batyam Kardeşliği devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ve diğer “Kardeş Şehir” protokolünü imzalayanlar, Katil İsrail’in Filistin halkına gerçekleştirdiği katliamların ve soykırımın suç ortağı, Filistin halkının düşmanı Katil İsrail’in kardeşidir.

image_pdf
قد يعجبك ايضا
اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.