موقع اممي ثوري ثقافي مناهض للامبريالية ومناصر لقضايا الشعوب حول العالم.

Asıl sorumlu, deprem sonrası halkı tehdit eden KATİL ERDOĞAN’dır

61
image_pdf

ENKAZ’IN ALTINDA ÖLÜM, ÜSTÜNDE FAŞİZM!

Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesinde, 6 Şubat saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Türkiye’nin 10 ilinde etkili olan deprem Suriye’yide vurdu. Maraş merkezli Türkiye’nin 10 ilinde yıkıma neden olan depremde on binlerce (31 bin 643) insanımız hayatını kaybetti, yüz binlerce insanımız yaralandı, milyonlarca insanımızın geleceği karartıldı.

Bu asla “doğal” bir afet değildir. 17 Ağustos 1999 depremi (Katliamı) sonrası iktidara gelen ve bütün uyarılara rağmen her an olacağı beklenen depreme karşı hiç bir önlem almadığı görülen ve 20 yıldır ülkemizi yöneten AKP faşizmi ve palazlandırdığı “5’li çete” olarak adlandırılan holdinglerin, devletin bir KATLİAMIDIR. Asıl sorumlu, 3 Kasım 2002’de OLİGARŞİNİN iktidara getirdiği ve deprem sonrası halkı tehdit eden KATİL ERDOĞAN’dır.

Devletin, halk için değil halka karşı örgütlenmiş militarist bir yapı ve bir baskı aygıtı olduğu, halkın canını almak, malını çalmak, alınterine ve emeğine el koymak ve emperyalizmin yerli işbirlikçisi bir avuç sermaye grubu olan oligarşinin özel mülkiyetini ve servetini korumak-kollamak dışında hiç bir fonksiyonunun kalmadığı bu yaşadığımız deprem sonrasında açık ve seçik bir şekilde bir kez daha görülmüştür.

Arsızlıkta, hırsızlıkta, rantta, yağmada ve talanda sınır tanımayan faşist AKP iktidarı, deprem de seferberlik ilan edip halkın yaralarını sarmak yerine OHAL ilan etmiştir. Depremin yaralarını sarmak için birbirine koşan bu onurlu halkın dayanışması karşısında öfke nöbetlerine kapılan faşist ERDOĞAN, tehditler savurarak depremden etkilenen 10 şehre giriş çıkışları yasaklayarak ve her türlü alçaklığı sergileyerek halkın dayanışmasını engellemeye ve toplanan yardımların bu karda-kışta deprem bölgelerine ulaştırılmasına engel olmak gibi bir gaflet ve dalalete kapılmıştır. Militarist bir yapı olmanın dışında artık hiçbir fonksiyonu kalmamış olan devletin baskı aygıtlarını halkın üzerine salarak halkın dayanışmasını baltalamaya kalkışmıştır. Depremde, “Nerde bu devlet” diye isyanını haykıran ve yardım isteyen halkımıza, ENKAZ’IN ALTINDA ÖLÜMÜ, ÜSTÜNDE FAŞİZMİ reva görmüş ve kaderi ile başbaşa bırakmıştır.

Anadolu halkının en güzel yanlarından biri de, böyle zor zamanlarda birbiri ile dayanışmadır. Halkımızın, bu güzelliklerine, kutsallarına, değerlerine saldıranlara veya zehirlemeye ve kirletmeye yeltenenlere karşı söylediği bir söz vardır. “Eceli gelen it Cami duvarına işer.”

YAŞASIN HALKIMIZIN DAYANIŞMASI!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ!

TEK YOL DEVRİM!

image_pdf
قد يعجبك ايضا
اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.