موقع اممي ثوري ثقافي مناهض للامبريالية ومناصر لقضايا الشعوب حول العالم.

Mithat Koçulu’nun Katili Faşist MHP Miletvekili Atilla Kaya’dır

239
image_pdf

Mete Atilla ERMUTLU‘nun yoldaşı Serhatlı Mithat KOÇULU kendisini işçi sınıfının davasına adamış ve bu uğurda yaşamının sonuna kadar mücadele yürütmüş THKP-C/MLSPB militanıdır. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunuydu. Erzurum’da 19 Haziran 1980 yılında MHP’li faşist çeteler tarafından bıçaklanarak katledildi.

MHP’li faşistler Atila Kaya ve Mustafa Yenişeker, Mithat Koçulu yoldaşı 19 Haziran 1980 yılında katletmişlerdi. Faşist terör şebekesinin katillerinden biri olan Atilla Kaya, 27 yıl aradan sonra  İstanbul 3. Bölge’den milletvekiligine terfi etmişti. Koçulu Ailesi yüksek seçim kuruluna katilin MHP’den aday gösterilmesine itiraz etmiş fakat itirazı kabul görmemişti.

Bir diğer katil Yenişeker ise 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde komando Meral’in kurduğu İYİ Parti kontenjanından CHP tarafından Kartal belediye meclis üyesi adayı yapılmıştı. Akrabası İlhan Koçulu devrimci katilinin CHP’den meclis üyesi olarak aday gösterilmesine itiraz etmiş ve şunları söylemişti  “Umarım geri çekerler. Çekmezlerse 10 Mart’tan sonra bir açıklama yaparak kampanya yürüteceğim.” bunun üzerine deşifre olan CHP Yenişeker’in adaylığını geri çekmek zorunda kamıştı.

Adaylığını geri çeken faşist Mustafa Yenişeker o gün şunları söylemişti “Biz o davayı gömdük. O defteri kapattık.” Devrimci katili faşistlerin unuttuğu bir şey vardı. Devrimci adalet asla hafıza kaybına uğramaz. Biz, Mithat Koçulu’nun yoldaşları THKP-C/MLSPB gerillaları olarak ne senin  “kapattık”  dediğin defteri kapatırız. ne de senin “Biz o davayı gömdük” dediğin davanın peşini bırakırız.

image_pdf
قد يعجبك ايضا
اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.