موقع اممي ثوري ثقافي مناهض للامبريالية ومناصر لقضايا الشعوب حول العالم.

ENTERNASYONALİST ÖZGÜRLÜK TABURU’NUN TARİHİ ÇAĞRISI

370
image_pdf

ИНТЕРНАЦИОНАЛ СВОБОДА БАТТАЛИОН


Ortadoğu Emperyalist kan emiciler ve sömürgecilik tarafından bir kan deryasına çevrilmiştir. Aynı güçler tarafından organize edilen, DAİŞ çeteleri eliyle bölge işgal edilerek halklara boyun eğdirilmeye çalışılıyor. DAİŞ çetelerinin hıristiyan, Ezidi, Süryani ve Müslüman halklara dönük katliamları, tecavüzleri, kadınları ve çocukları insan pazarlarında satmaları, kitlesel idam törenleri, insanlık dışı birçok politikaları aslında emperyalist efendilerinin yansıması ve yüzlerce yıllık pratiğidir.

Halkları kan gölünde yok etmek, dilini, inançlarını, yaşamını, benliğini unutturmak isteyenlerin karşısında örgütlü halk hareketlerinin muazzam direnişi, Rojava’da, YPG-YPJ öncülüğünde tıpkı Kobane’de, Şengal’de, Tel-Hamis’de ve Serekani’de olduğu gibi başarıya ulaşmıştır.

Rojava devrimi dünyanın gündemine oturmuş, YPG-YPJ direnişi yoksul halkların gıptayla baktığı, destek eylemlerini büyüttüğü ve savaşçılar gönderdiği bir alan, günümüzün Bekaa’sına, günümüzün Filistin’ine dönüşmüştür. Rojava Devrimi; Alman kuşatması altında Paris Komünü’dür. İspanya iç savaşında Madrid’dir, 2. Paylaşım Savaşı’nda Stalin’gradır.

Rojava devrimi, başta Türkiye olmak üzere çevre ülkelerinin güç dengelerini altüst etmiş ve etkisi her geçen gün daha da büyüyen dünya devrimlerinin kalbi, mazlum halkların direniş meşalesi haline gelmiştir.

Rojava devrimi bir kadın devrimi olarak, erkek egemenlikli dünya gericiliğine karşı, güçlü bir kadın iradesi yaratmış, bunun sembolü olmuştur.

Rojava devrimini savunmayı, onun alanını genişletmeyi tarihi bir görev ve sorumluluk olarak kabul eden dünyadan devrimciler, Ortadoğu’ya yüzlerini çevirmiş, cephelerde savaşmaktan, kanlarını dökmekten ve zafer için ölmekten bir saniye bile tereddüt etmemişlerdir.

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından bazı devrimci güçler devrimi geliştirmek, ilerletmek, savaşı büyütmek ve kendi topraklarına taşımak için Rojava topraklarına gelerek burada yerlerini almış, savaşa ve devrime gerekli katkıyı sağlamaya çalışmıştır.

Biz, Rojavanın her karışında savaşan, şehitler veren ve direniş bayrağını omuzlayanlar…

Biz, emperyalizme ve bölge gericilerine karşı en ön saflarda dövüşenler….

Biz, DAİŞ çetelerinin her tür destekle devrimi boğmak adına yaptıkları vahşi saldırılarına göğüs gerenler…

Biz, devrimi yaşayan, damarlarında ve hücrelerinde hissedenler…

Biz, Rojava devrimini gerçekleştiren Kürdistan’da yaşayan halklar, YPG-YPJ bayrağı altında savaşan tüm uluslardan işçiler, ezilenler, kadınlar, Enternasyonalist devrimciler…

Andımız var, sözümüz var bizden önce düşenlere, bizden önce yaratılan değerlere…

Biz İspanyollar, Almanlar, Yunanlar, Türkler, Araplar, Ermeniler, Lazlar, Çerkesler, Arnavutlar….Dünyanın dört bir yanından enternasyonalistler, devrimci güçler, örgütler, gruplar olarak Rojava devrimini savunmak için ENTERNASYONALİST ÖZGÜRLÜK TABURU’NDA birleştik.

Tüm dünya’dan ezilen halklar, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, farklı inanç ve kimliklerden topluluklar, ekolojistler, anti- emperyalisler anti-faşistler, anti-kapitalistler, demokratlar ve devrimciler; Rojava devrimini savunmak, kazanımlarımızı büyütmek, halkların kardeşliğini ve Ortadoğu ve bölge devrimini genişletmek için ENTARNASYONALİST ÖZGÜRLÜK TABURU bayrağı altında sizleri savaşmaya ve zaferi kazanmaya çağırıyoruz…

ENTERNASYONALLE KURTULUR İNSANLIK

YAŞASIN ROJAVA DEVRİMİ

YAŞASIN DÜNYA HALKLARININ ÖZGÜRLÜK SAVAŞI

MLSPB/DEVRİM CEPHESİ, BÖG, MLKP, TİKKO, R★C

ENTERNASYONALİST ÖZGÜRLÜK TABURU

10 HAZİRAN 2O15

EÖT VİDEO: TÜRKÇE ÇAĞRI     /    EÖT VİDEO: İNGİLİZCE ÇAĞRI   

image_pdf
قد يعجبك ايضا
اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.