موقع اممي ثوري ثقافي مناهض للامبريالية ومناصر لقضايا الشعوب حول العالم.

Özgürlük Ateşini Dağ Doruklarında Körükleyenlere Selam Olsun

1٬451
image_pdf

Muhammed Arslan

THKP-C/MLSPB gerillası Muhammed Arslan yoldaş,(Kadir Tandoğan) 2014 yılında hareketimiz saflarına katılmış, yerel planda yürütülen korsan ve milis gösterilerinde yerini almıştır. Rojava devriminin gerçekleştiği ve Kobane direnişinin sürdüğü günlerde hareketimizin,Rojava’ya geçişiyle 2015 nisan ayının sonunda, mahalle arkadaşı,dostu ve yoldaşı, Alper çakas ile birlikte Rojava topraklarına ayak basmıştır.

Rojava’da kuruluşu gerçekleştirilen Enternasyonalist özgürlük taburunda, Parti-Cephe savaşçısı olarak, Kumutan Rubar Qamışlu hamlesine katılarak,Kobane ve Cizre kantonlarının birleştirilmesinde Parti-Cephe bayrağını, Enternasyonalist bir devrimci olarak dalgalandırmıştır.

Muhammed Arslan yoldaş, Partimizin kır gerillası faaliyetlerinin başlatılmasında öncü gerilla olarak görevlendirilmiştir. Özgürlük ateşinin yandığı Kürdistan dağlarında, 5 Ağustos 2016 tarihinde, darbeci-faşist T.C ordusunun hava saldırısı sonucu şehit düşmüştür.

Muhammed Arslan yoldaş, THKP-C/MLSPB tarihine ilk kır gerillası olarak adını yazdırmıştır. O kısacık yaşamına, metropollerde milis, Rojava’da Enternasyonalist savaşçı,dağlarda Parti-Cephe gerillası olmanın anlamlarını yüklemiştir. Muhammed Arslan yoldaş, devrimci enerjisi, yoldaşlık ilişkileri içindeki emekçi tutumu, militanca serseriliği, devrimci iradesi, devrime olan inancı ve parti çizgisini kavrayışı ile 16’sında Milis, 17 sinde özgürlük savaşçısı ve 18’inde, gerilla olarak Parti tarihimizin sembol ve öncü ismi olmuştur.

Onlar’ki; Serpil Polat’ın ateşten gömleğini giyinenler, zindanlardaki isyan ateşini dağ doruklarında körükleyenlerdir.
Onlar’ki; Türkiye ve Kürdistan emekçi halklarının namludaki öfkesidir.
Onlar’ki; Sömürge ve ezilen Ortadoğu halklarının inancı, kimliği ve özlemlerinin taşıyıcılarıdır.
Onlar’ki; Teslimiyet çağrılarını reddederek kesintisiz savaşı sürdürenlerin yoldaşlarıdır.

Onlar’ki; Türkiye halklarının kurtuluş cephesinin yolcularıdır.

Biz; Parti-Cephe hareketi olarak diyoruz’ki; Kürdistan dağlarında yanan isyan ateşini, Bağımsızlık düşlerinin gerçekleşeceği Ziğana’lara,Toros’lara,kaçkar’lara taşıyacağız.

Biz ; Parti-Cephe hareketi olarak diyoruz’ki; Bağımsız, Demokratik, Sosyalist Türkiye’yi kurana dek emperyalizme, oligarşiye ve faşizme karşı kesintisiz savaşı sürdüreceğiz.

KADİR TANDOĞAN YAŞIYOR SAVAŞIYOR!
CEPHE BÜYÜYOR SAVAŞ SÜRÜYOR!
PARTİYE CEPHEYE ZAFERE!

07 Eylül 2016

THKP-C/MLSPB

image_pdf
قد يعجبك ايضا
اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.