موقع اممي ثوري ثقافي مناهض للامبريالية ومناصر لقضايا الشعوب حول العالم.

…ULAŞ BARDAKÇI; THKP-C’NİN KURUCU İRADESİ

446
image_pdf

Ulaş Bardakçı

1947 yılında Hacıbektaş’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğreniminden sonra ODTÜ’de fizik öğrenimine başladı. Marksizm-Leninizm’i benimsedi ve FKF ve TİP içinde yer aldı. Dev-Genç’in oluşumunda etkin bir biçimde görev aldı. 1970 sonlarında Mahir Çayan’la birlikte devrimci çalışmalarda yer aldı, Mahir Çayan ve Hüseyin Cevahir’le birlikte örgütün merkez komitesinde bulundu.

12 Mart Askeri Darbesi’nde sonra yakalanan devrimcilerin salıverilmesini sağlamak için İsrail İstanbul Başkonsolosu Efraim Elrom’un kaçırılması eyleminde aktif rol aldı. Başkonsolos Elrom, taleplerin yerine getirilmemesi sonucu öldürüldü. Başkonsolosun cesedi 23 Nisan 1971’de Nişantaşı’ndaki bir apartman dairesinde bulundu.

Elrom’un kaçırılması sonucu başlayan Balyoz Harekatı’nda yakalanıp cezaevine konan Bardakçı, Kasım 1971’de Mahir Çayan, Cihan Alptekin, Ziya Yılmaz ve Ömer Ayna ile birlikte Maltepe Askeri Cezaevi’nden firar etti.

İstanbul’da devrimci faaliyetlerine devam eden Ulaş Bardakçı’nın saklandığı hücre evi 19 Şubat 1972’de düşman tarafından kuşatıldı. ve düşmanla girdiği çatışma sonucunda şehit düştü.

Kurtuluşa kadar savaş…

image_pdf
قد يعجبك ايضا
اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.